Monday, February 17, 2014

PEPERO!!!!

Bende simple je..bukan xpernah jumpe pon kat Malaysia tp sibuk dok cari bende dr Korea.. Bdget K-Pop le teww.. Hehehe.. Introducing Pepero y ala2 nini cokelat celup, celup celup ataupon beskot rocky..lebih kurang tp xsama sebab da modified baek punya...


Rasa dia memang sedap..boleh nanges punya sbb tharu jumpe makanan rapu y sedap..weee~~ y ni fy beli kt pasar pagi area UTC kuantan tu..Satu kotak besar ada 8 mini box..harga sekotak besar 1=rm35... Ok kot..ke mahaiii?? I dunt care la..y penting, im a happy girl ;)



Sunday, February 16, 2014

KUANTAN: Restoran EdDe


Sesiapa yang selalu ulang alik kuantan-pekan @ sebaliknye dan lalu area Indera Sempurna mesti biasa dengar nama restoran ni. If x silap fy, restoran ni buka siang dan malam..tengahari da buka kot..hehe..untungla bebudak sekolah area sini, balik sekolah pagi dapat makan ala2 mewah & western tp dgn harga y memang murah.. berbaloi baloi kot..ni kali kedua fy dtg, so far i enjoyed my dinner so much! 

Fy quite sure y restoran ni 100% milik bumiputera.. InsyaAllah halal.. kali pertama fy pergi, pkol 8.30 malam da penuh da semua meja.. kene tunggu sikit la..mungkin masa tu tgh gaji, semua pon serbu dekat situ.. tapi semalam, memang betul2 tengah bulan, ada 2,3 meja je y ada org.. rezeki la kot xpayah berebut-rebut..makanan pon cepat sampai..Ni makanan yang kitaorg order untuk semalam..

Nasi Goreng Special RM6.50
~ ayam goreng seketul, telur mata sebijik, kekopok & nasi (special abis nasi dia..mmg tiptop)

Chicken Chop RM8.50
 ~ fries, coslow & chicken chop?? hahahaha.. kuah black paper dia boleh tahan superbnye...

 Meatball with Black Sauce RM6.50
~ Xperlu dibandingkan dgn meatball IKEA, y ni memang lain.. tp still sedap..
tgk picture pon da tau,xsempat nak amik picture da tinggal dua bijik..
if xsilap ada 6-7 biji on one plate..keliling dia penuh dgn salad & one thousand island..

katakanlah HICOM dekat je dgn restoran ni, maunye tiap2 hari fy & rodong dtg makan sini..tp malangnye, HICOM jauh kot dari sini (ayat pancing mintak owner restoran eddy bukak branch kt Pekan. Nampak x mainanye tu??).. so if tercari-cari variety of western food in affordable/cheap price, boleh la singgah sini..macam2 ada kt sini, pizza ada, burger ada, lamp chop pon ada..boleh try test..hehe..nak location boleh ushar bawah.. Sedap x makan kt restoran edde? Memang sedap :)

4sq: http://4sq.com/15p7azB

Sunday, November 24, 2013

2013 CONSTRUCTION


 

Blog Template by CheQpPJoY.com